QUI SOM?

LID – Barcelona Centre de Lideratge Educatiu som un equip de professionals del món de l’educació compromesos amb el desenvolupament de les capacitats de lideratge educatiu des d’un enfocament col·laboratiu per millorar l’aprenentatge. Construïm ponts entre la investigació, les polítiques i el coneixement de la pràctica creant comunitats i xarxes de lideratge per a l’aprenentatge.

Treballem creant aliances entre professionals i acadèmics referents a nivell local i internacional, promovent la transferència de coneixement i de les pràctiques amb èxit que ens permeten un major impacte en la millora de la pràctica educativa en els diferents nivells del sistema educatiu. LID Barcelona compta amb el suport d’Escola Pia de Catalunya i col·labora amb la UCL-IOE – Institute of Education de Londres

L’EQUIP

Anna Jolonch Anglada. Directora

És doctora en Ciències de l’Educació per la Universitat de París VIII, professora de la Facultat d’Educació de la UB i associada de la UCL Centre for Educational Leadership de l’Institut d’Educació de Londres. Directora de LID Barcelona, Centre de lideratge Educatiu. Té una àmplia trajectòria liderant equips i projectes de consultoria, desenvolupament i investigació educativa a nivell nacional i internacional. Ha estat la Directora Científica de la primera edició del Programa de Lideratge per a l’Aprenentatge d’EduCaixa en aliança amb la UCL CEL (IOE) i actualment forma part de l’equip de la UCL.

Ha exercit amb anterioritat diverses responsabilitats directives a l’àmbit educatiu governamental i no governamental, amb una llarga experiència com a pedagoga i investigadora en l’àmbit de l’educació. Ha treballat per a diverses Universitats i organismes, destaca el Programa Innovative Learning Environments de l’OCDE, del qual van resultar dos llibres i l’informe Leadership for 21st Century Learning dels quals és coautora i coeditora. Autora de diversos llibres i articles. La seva trajectòria es defineix per construir ponts entre la investigació i la pràctica educativa.

Glòria Fajula. Facilitadora

Responsable del Departament de Direcció de Persones d’Escola Pia de Catalunya, professora i exdirectora d’Escola Pia Balmes de Barcelona. Facilitadora del programa de “Lideratge per a l’Aprenentatge” d’EduCaixa-UCL i al programa “Formació d’equips directius” d’Escola Pia Catalunya.

Cesc Masdeu. Facilitador

Politòleg de formació i educador de vocació. Durant tres anys es va dedicar a l’anàlisi de polítiques educatives en organismes internacionals (OCDE i UNESCO). Actualment és coordinador pedagògic de 1r Cicle d’ESO a l’Escola Virolai i acompanya equips directius en la implementació de projectes transformadors en el marc del programa “Lideratge per l’Aprenentatge” d’EduCaixa.

Elisabet Moreras. Coordinadora LID Barcelona

Pedagoga a l’Àrea de Pedagogia i Innovació de l’Escola Pia de Catalunya, amb experiència en educació formal, sector social, en lleure, formació d’adults, facilitadora d’equips i innovació educativa. Estudia com l’aprenentatge és més significatiu si és en comunitat.

EQUIP COL·LABORATIU

Joan Carles Berrocal. Facilitador

Subdirector de l’Escola Projecte de Barcelona (ha estat director durant 18 anys). Professor UB. Formador sobre Lideratge i suport a equips directius al projecte Komtü de la Fundació Nous Cims. Webinar Eines de Lideratge a Mashav Carmel Training Center. Ha rebut formació sobre lideratge al The London Center for Leadership in Learning UCL, UB, UPC i ESADE. Facilitador Programa Lideratge per a l’aprenentatge d’EduCaixa-UCL.

Núria Vallduriola. Facilitadora

Directora de l’Institut Pedralbes. Col·labora amb diferents universitats així com a l’Institut Obert de Catalunya (IOC). Ha exercit responsabilitats directives a les escoles, instituts, serveis educatius i també a l’administració educativa. Facilitadora del Programa d’Educaixa-UCL de Lideratge per a l’aprenentatge d’EduCaixa-UCL.

Carmina Pinya. Facilitadora

Secretària Executiva del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu. Mestra i pedagoga d´educació infantil, primària i secundària. Ha treballat a diferents escoles i instituts, en un CRP a l’ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona, al programa Magnet i ha estat a la direcció dels serveis territorials del Maresme-Vallès Oriental. Coautora de l’estudi de lideratge a Catalunya en el marc del projecte Entorns Innovadors d’Aprenentatge de l’OCDE. És facilitadora del programa Lideratge per a l’aprenentatge d’EduCaixa-UCL.

José Alberto Martín. Facilitador

Doctor i investigador en el camp de les ciències de l’educació. Docent i director del CEIP San Isidro Labrador (Granada) Compta amb 20 anys d’experiència en la docència i ha desenvolupat nombrosos projectes d’innovació educativa que han estat reconeguts amb premis a nivell nacional i europeu. Facilitador del Programa d’Educaixa-UCL de Lideratge per a l’aprenentatge d’EduCaixa-UCL.

“El lideratge per a l’aprenentatge implica que TOTS siguem líders: equips, docents i alumnat”. Louise Stoll

QUÈ FEM?

  • Formacions d’alta qualitat per al desenvolupament del lideratge en els diferents nivells del sistema educatiu.</ p>

  • Investigació, consultoria i programes de desenvolupament professional per promoure la millora educativa.

  • Acompanyament, programes d’inducció i mentoria a centres educatius per als nous líders educatius que s’incorporen a una responsabilitat directiva

  • Projectes d’avaluació i investigació estructurada i col·laborativa dins dels centres, programes o xarxes educatives amb el propòsit de promoure una pedagogia a base a l’evidència per aconseguir canvis per a l’alumnat.

  • Generar espais de debat i difusió de la recerca i les pràctiques directives amb èxit. Esdeveniments que inclouen webinars, seminaris de recerca, conferències, programes, cursos curts i consultories a mida.

  • Creació de xarxes d’escoles i de líders docents que treballin en clau de “comunitats professionals d’aprenentatge”; per tal de millorar els resultats educatius de tots els alumnes.

MISSIÓ

Transformar l’educació a través del lideratge educatiu perquè tothom pugui tenir les millors oportunitats per aprendre i contribuir a un futur millor.

VISIÓ

Ser referents en la formació i la investigació en lideratge educatiu per millorar l’aprenentatge: capacitant, prestigiant i enfortint el rol dels equips educatius i la creació de xarxes de lideratge.

VALORS

  • LIDERAR el desenvolupament professional i l’aprenentatge
  • INNOVAR per transformar i millorar l’aprenentatge
  • DESENVOLUPAR el lideratge i les xarxes de líders

+34 659 73 84 06 +34 659 73 84 06
info@lidbarcelona.com
Ronda Sant Pau 80, 08001 Barcelona